2017-07-25
放左工同女朋友想搵個地方飲下野,浪漫下。所以黎到尖東咦間結餐廳同酒吧於一身既The Dog House。可能閒日加早去,所以唔洗點等就有位!暗暗地加棧燈,幾好feel。現場仲有live band唱歌,好似話每晚都有。又唱得幾好喎衰鬼!Menu:因為環境比較暗,所以如果想影相打卡,應該要好似我地咁,用自己既方法打燈辛苦左成日,仲要咁好氣氛,當然要啤啤佢啦!女朋友唔想飲啤酒就lady d叫左fruit punch。因為唔係好肚餓,所以只係叫左一個Burger餐同一客buffalo wings黎送酒。我認為送啤酒最好既,一定係buffalo wings,冇之一!(本人既意見不代表本人立場)Dog House Spicy Buffalo Chicken Wings $108————————————————整體得分:8.5分 (10分滿分)————————————————食評:口感 8.5/10雞翼比平時嘅大隻,差唔多係脆辣雞翼嘅double,咬落去啖啖肉。肉質就好嫩滑,仲有小小汁滲出黎添。炸粉的厚度岩岩好,真係外脆內軟,因為唔係落左好多Buffalo醬,所以就算影完一輪相再食都唔會有因為放得太
可能閒日加早去,所以唔洗點等就有位!
暗暗地加棧燈,幾好feel。
現場仲有live band唱歌,好似話每晚都有。
又唱得幾好喎衰鬼!
Menu:
因為環境比較暗,所以如果想影相打卡,
應該要好似我地咁,用自己既方法打燈
辛苦左成日,仲要咁好氣氛,當然要啤啤佢啦!
女朋友唔想飲啤酒就lady d叫左fruit punch。
(本人既意見不代表本人立場)
————————————————
整體得分:8.5分 (10分滿分)
食評:
口感 8.5/10
肉質就好嫩滑,仲有小小汁滲出黎添。
炸粉的厚度岩岩好,真係外脆內軟,
因為唔係落左好多Buffalo醬,
所以就算影完一輪相再食都唔會有因為放得太耐而淋patpat嘅感覺。
不過唔洗驚唔夠醬喎!因為佢有另外比多個醬你自己點!
味道 8.5/10
實在太耐無食buffalo wings喇,
係香港要搵食過返尋味嘅雞已經唔容易,
要搵食過返尋味嘅buffalo wings就更加唔容易!
一係就雞有雪味、雞冇雞味,一係就冇乜buffalo味,姐係唔夠酸唔夠辣。
有d餐廳又為左省個少少,落勁少醬,
搞到都唔係自己食緊buffalo wings定普通chicken wings。
呢間嘅buffalo wings,雞本身係微辣,
buffalo嘅味道主要係靠雞翼旁放左嘅醬,
呢個醬酸辣俱備,可以隨你喜好,
鐘意點幾多就點幾多,想重口味完全冇問題。
除左buffalo醬之外,其實仲有碟藍芝士醬,
用黎點配菜食(紅蘿蔔同西芹條),食落去好有芝士個種臭臭地,
係食左鬼佬版腐乳嘅感覺!
抵食 7.5/10
呢個價錢份量有六大隻肥肥嘅雞翼。
價錢雖然好似偏貴,但佢每隻都份量十足。
而且因為餐廳本身係一間bar house嘅關係,
每晚有live band show,所以哥吃的唔只係食物,仲食埋個氣氛,
同埋食物質素真係唔錯,呢個菜色係配得上呢個價錢的。 Bulldog's Burger $158
————————————————
整體得分:7.5分 (10分滿分)
食評:
口感 7.5/10
塊漢堡扒真係厚得好緊要,差唔多有四部iphone 7咁厚
食落非常多汁juicy,而且配料都好fresh好濕潤!
洋蔥仲好爽口!芝士又溶溶地軟綿綿咁!
薯條炸得好好食!外層好鬆脆,入面係熱辣辣既薯蓉!
每一啖都食到shake shake聲!
味道 7.5/10
漢堡扒既肉味非常香!每一啖都充斥住濃濃既牛肉味!
下面Bacon唔會太咸搶左其他野既味,冇影響整體既平衡。
上面既芝士同菇菇既味亦好配合!
每啖都可以感受到各種配料混雜而出既交響樂
抵食 7.5/10
Burger個size大到一個點,塊漢堡扒仲厚成咁,
而且唔仲又薯條又沙律。
齋講份量已經直回票價!
再考慮埋環境、服務同質素,值我比咦個價錢食呀!
本來只係諗住求奇搵個地方輕鬆下,
估唔到有意外收獲!
除左野食好味之外,環境同氣氛都好好。
服務仲一流!Waiter waitress 會同你有交流,
會問下你d野好唔好食,唔好求奇落完單上完菜就唔理你。真心推介!