2019-06-18
今日放工約左朋友食晚飯,去左意粉狂熱度食,地點係銅鑼灣,非常方便。佢地方非常大同寛敞,非常適合一大班人傾偈相聚我地3個人就決定要左個二人餐: 肉&魚狂熱套餐 (HKD 368),另外再加左個明太子海鮮pizza。 個二人餐好豐富,有特濃南瓜粟米忌廉湯,前菜我地要左鮭魚凱撒沙律,小食就叫左秘製炸雞。至於意粉我地要左芝士煙肉帶子忌廉意粉。因為我地都係食肉獸,所以加左HKD 48 叫左個香烤黑安格斯西冷牛扒。是日甜品就係Tiramisu。先呢既就係個湯,好香好creamy,好多栗米同南瓜蓉,味道口感唔錯。個沙律就好多菜好多鮭魚,分量好大,魚好鮮甜,係幾好既開胃前菜個炸雞唔油膩,雞肉鮮嫩,唔韌,加埋啲檸檬汁,正個意粉賣相唔錯,好香芝士味,帶子又多又大隻。個西冷牛排我地要左7成熟,肉質鮮嫩,啲肉汁完全鎖住,點埋佢既秘製醬汁好好味呀,分量又夠大。佢仲有薯仔伴碟,真係醫哂我地既黑洞肚。個pizza 好大,好香芝士味,拉個陣有芝士拉絲。 味道好好味,同啲海鮮好夾。跟餐飲品就要左凍水果茶同埋橙汁,另外就額外叫左芒果益力多 (HKD 33)。味道就唔錯。個甜品幾好味,如果再大份啲就好la。
個炸雞唔油膩,雞肉鮮嫩,唔韌,加埋啲檸檬汁,正
個意粉賣相唔錯,好香芝士味,帶子又多又大隻。
個甜品幾好味,如果再大份啲就好la。