2024-02-27
約個好耐無見嘅小學同學傾下嚟緊個小學同學聚會😂。那位同學係荔枝角返工,佢帶咗我去一個地庫嘅 food court,雖然招牌明顯✨️,但係唔熟荔枝角嘅人真係未必知😆。Food court 座位舒適闊落🥰,枱與枱的空間感足,整體環境及自助餐具都乾淨企理🤗。今次佢帶咗我去佢成日幫襯嘅飯堂 - 壽定食屋。小店餐單簡約易明,有麵🍜、飯🍛、小食🍖、串燒🍡及飲品🥤。點麵及飯會包埋熱辣辣嘅麵豉湯。日式咖哩飯(牛肉) $62牛肉🐂沒有過多油脂,口感軟腍帶牛肉香味。日式咖哩味道唔太濃烈,可以食到食材的原味,但又帶點咖哩香味🥰,惹味香口食味倍增,配上飯味十足的珍珠米就最正😍。月見黑豚肉丼 $62黑豚肉片🐖肥瘦相間,內質軟腍油脂感重,用簡單的蔥花及日式醬油調味,增添香味之餘又唔會蓋過肉香味,配埋白飯🍚一齊食,更覺滿足😋。唐揚炸雞(6件) $42炸雞🐓size啱啱好,外層炸得香脆,雞肉依然嫩滑,現叫現炸熱辣辣🔥,點埋美乃滋,零舍好食🥰。
今次佢帶咗我去佢成日幫襯嘅飯堂 - 壽定食屋。
日式咖哩飯(牛肉) $62
月見黑豚肉丼 $62