2011-05-03 24 views
同朋友行完街揾地方食野, 兜了成條街都唔知食咩好, 行反轉頭是但食一間而揀了貴香園, 舖內環境不過不失, 但枱面有 d "痴立立" 咁, 我叫了酸辣小鍋米線加雲吞小辣($ 24), 我朋友叫了炸醬薯粉加雲吞中辣($22), 可能原先是但揀呢間, 所以咩期望都無, 但我朋友既薯粉先到, 一放下己聞到香味撲鼻, 忍不住叫朋友給我試食, 真係幾好味道, 雖然係中辣但其實不太辣, 但佢既炸醬好濃香開胃, 薯粉又軟硬適中不會像"橡筋" 一樣咬不開, 但雲吞就麻麻地不太新鮮, 而且又細粒, 但加 4 元己有 3 粒小雲吞了, 所以都唔可以太苛求吧, 但炸醬薯粉係乾拌的(即無湯, 所以鐘意有湯既人未必鐘意) 我個碗酸辣小鍋米線遲過我朋友個碗成 5 分鐘先到, 但都係好好味道, 我叫了小辣不太辣, 所以我下次會叫辣 2 級的, 我呢碗有好多配料, 酸辣都調得剛剛好的, 而且配料配搭得好, 令到成碗米線都有唔同口感, 有芽菜, 九菜, 肉碎, 莞茜, 酸菜, 腐皮等, 佢既酸辣同譚仔既係完全不同既口味, 但各有各特色啦, 飲品我地無試到, 因為食完碗麵打算再食糖水 , 下次再去
, 下次再去開個邊都會再黎試其他新野
2011-05-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 酸辣小鍋米線