2021-06-17
#dinner #堅尼地城大名鼎鼎的pici係堅尼地城嘅分店開咗喇!(又係新到未有location tag) Hit咗咁耐一直都冇食過,今次行過walk in 都有位就一於試試佢(=´∀`)人(´∀`=)Rocket & Pear Salad 🥗其實一直都麻麻地火箭菜,因為有啲苦( ;´Д`)不過呢度配埋芝士同梨又幾好食ʕ •ᴥ•ʔHome made meat balls🥫雖然唔算好有肉汁但係食完齒頰留香٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و有少少散,如果再實啲會好啲ʕ •ᴥ•ʔPappardelle Beef Cheek🍝麵條好好食!好有咬口同蛋香,不過唔知點解我覺得有啲吞拿魚味?・'(*゚▽゚*)'・Orecchiette🍝原來是辣的!叫個陣冇為意,少少香辣配番茄仔好好食٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و貓耳朵好煙韌,裝住啲汁一啖食落去好滿足(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)終於明白點解大家一試再試喇(=´∀`)人(´∀`=)啲意粉嘅口感真係好出色!
Rocket & Pear Salad 🥗
Home made meat balls🥫