2024-12-30 0 views
今日聖誕節🎄,同好友逛完西九龍文化區後,我哋一齊去左朗豪坊搵嘢食。最後揀咗Beans Cafe,呢度真係唔錯,環境舒服又有氣氛。首先,我哋點咗焗三重芝士通粉🧀,呢個通粉真係香濃到爆,芝士控一定會愛上!三重芝士包括摩澤瑞拉、車打同埋巴馬芝士,焗到啱啱好,香濃拉絲,再加上挪威焦糖士碎,口感豐富,令人回味無窮。另外,我哋仲試咗黑松露軟殼蟹意大利粉🦀,黑松露香氣濃郁,意大利粉煮得啱啱好,口感彈牙。軟殼蟹炸到金黃香脆,再加上挪威焦糖士碎,味道真係一流。每一啖都充滿驚喜,好滋味!😋飲品方面,我哋各自揀咗兩杯飲品。凍美式咖啡☕,咖啡味道濃郁,冰涼解渴,十分提神。維也納朱古力🍫,朱古力味道濃郁,甜度適中,口感絲滑,好滿足。呢度嘅食物真係好出色,無論係通粉定意大利粉都好有特色,加上飲品嘅完美配搭,真係好享受。😄🍝☕🎉