2022-10-14
好耐無試過放假出去中上環遊走 我特別鐘意去荷里活道/古董街嗰邊💕感覺特別悠閒一直知道呢度有間東街咖啡 今次同朋友出開嚟 順便食個lunch🍴佢哋其中一個signature就係Lego積木 應該每位行過嘅人見到都會留低印象 好可愛亦都好啱打卡📷老闆亦十分熱情好客 原來佢同太太頂手咗呢度大概一年 不過都沿用返前東主嘅裝修同意念 除咗係一間cafe☕️亦都係一個小型展覽場地 與不同嘅品牌/藝術家等合作過 仲有做過mirror應援同林家謙其中一個拍攝地 老闆笑說合作唔係單純為咗金錢上嘅收入 而係每次展覽企劃同合作 都可以認識到唔同嘅人/唔同嘅事🔖係另一種得著好喇好喇 離題太遠🙊講返野食先▪️All Day Breakfast豐富嘅全日早餐🍴茄汁豆/薯餅/粟米沙律菜/腸…煙肉煎到脆脆地🥓蛋可以自選太陽蛋或者炒蛋 車厘茄串夠新鮮好多汁 最開心係有Croffle😍牛油味香濃 外層香脆 內層保持酥軟濕潤 好正!▫️Carbonara用傳統做法整嘅carbonara 你食過未呢?🤗同坊間最大分別就係無落忌廉 主要靠雞蛋做到creamy香滑嘅效果 亦有濃濃嘅蛋香🍝煙肉恥有醎香 唔會切到太細碎 保留口感 食落去無
好喇好喇 離題太遠🙊講返野食先
▪️All Day Breakfast
▫️Carbonara
用傳統做法整嘅carbonara 你食過未呢?🤗同坊間最大分別就係無落忌廉 主要靠雞蛋做到creamy香滑嘅效果 亦有濃濃嘅蛋香🍝煙肉恥有醎香 唔會切到太細碎 保留口感 食落去無論口感定味道都十分有層次
飲品方面都好多選擇 品啡嘅可以選擇Hand Drip Coffee 想影靚相嘅可以揀Rainbow Latte🌈另外仲有Tea/chocolate同綠茶飲品等等 特別一提朱古力係用法國Valrhona 🍫