2018-10-23 166 views
今日朋友過開黍觀塘搵我食飯,仲話要帶我去間好正既餐廳食lunch !間餐廳位於工業大廈,環境好寛闊,以簡單裝修為主,佢另外設有outdoor坐位,朋友指定話一定要坐outdoor,唔通outdoor好正?嘩!我打開門就見到呢一個景,一望無際,係工業大廈林立嘅觀塘竟然可以對住呢個甘正嘅景食lunch,真係諗都冇諗過,整個環境都舒服到不得了,正正叫我呢D焗左係辦工室大半日嘅打工仔醒神曬,心情都靚曬!(由於個景真係太靚,所以影相一流👍🏻)至於食物方面,以set lunch為主,如果以西餐set黍講;有餐湯、蒜蓉包、主食、飲品,佢D價錢都好抵食。食物賣相都好靚,而且好用心,至於份量係好大份。個蒜蓉包表皮焗得好香脆,內𥚃又好鬆軟,而且仲暖暖的👍🏻!主食我叫左廚師是日推介💁🏼‍♀️:黑毛豬豬鞍架呢個豬安鞍真係一定要食,因為真係好好食,肉質鞋不突止,個脂肪分佈都好好,成份豬安鞍好juice好多汁而且肉嫩,仲好香,食完個囗仲香噴噴。終於都明白,點解友人大力推介呢間餐廳,因為真係好正👍🏻!

食物賣相都好靚,而且好用心,至於份量係好大份。

個蒜蓉包表皮焗得好香脆,內𥚃又好鬆軟,而且仲暖暖的👍🏻!

主食我叫左廚師是日推介💁🏼‍♀️:
黑毛豬豬鞍架
西班牙黑毛豬豬鞍架

終於都明白,點解友人大力推介呢間餐廳,因為真係好正👍🏻!
西班牙黑毛豬豬鞍架