2017-08-11 113 views
第二次來此店,今次舊同事一行8人聚會,可以試多款菜色。人未到齊,先點些小食~炸蝦多士和黃金豆腐粒,蝦多士要預訂,上枱後送到口邊仍感受到熱㷫感,勁香口,新鮮蝦好彈牙,麵包滿口油,難以避免此不滿,同碟的沙律很讚,有蘋果、梨同青瓜⋯⋯全是新鮮生果用心炮製,清新爽口。豆腐粒是盒裝滑豆腐,炸至每粒分明,炸皮很簿,有功夫,只是略欠味道。小炒王要求小辣迎合各人口味,韮菜花好嫩無渣,蝦干、銀魚干、菜甫充滿鹹鮮又有口感極惹味。啫啫芥蘭煲風格跟小炒王差不多,不同的係用煲上。要預訂的冬瓜盅可暫解濃味同油膩,有蝦、菇、肉⋯⋯清甜之中可一解暑熱。蒜蓉粉絲蒸聖子皇甚為鮮味。燒汁鱔燒至肉質超彈,燒汁入味,但表面好唔健康嘅焦黑要花點功夫去除。魚子醬炸桶蠔,滿滿的魚子醬汁帶點微辣,卜卜口感加炸蠔脆皮兩種層次,桶蠔感覺無污染放心食用。牛仔骨係為一位唔蠔唔鱔嘅朋友而點的,我已經捧腹了,沒有品嚐。開懷抵食的一餐值得再來
啫啫芥蘭煲風格跟小炒王差不多,不同的係用煲上。
蒜蓉粉絲蒸聖子皇甚為鮮味。
2017-08-10
$200 (Dinner)