2022-10-10 298 views
🌕Hello我係Moon🌕唔知大家有冇米線癮呢?😆識我嘅朋友仔都知道我每隔一排就會好想好想食米線😂不過米線又點會淨係食嚟食去都係嗰幾間呢?😉近排我留意到有一間米線連鎖店,😋菜單款式勁多,仲係無添加味精,我之前都食過一次,😛係唔錯嘅!😏今次決定買外賣同啲friend食🤪我哋三個人嗌咗三碗嘢食,😆再加一個小食🥰去食米線,我就梗係會嗌米線啦!🥸不過另外2位朋友就睇中咗佢哋嘅珍珠米就嗌咗飯啦!😌佢哋嘅湯底選擇都幾多🤤咁我個人就嗌咗依個花芝醬麻辣湯,🤣除咗基本配料,我仲另外加咗$15要功夫魚腐!😆湯底麻麻辣辣,🤓我就揀咗要中辣,😝不過因為花生醬喺入邊,🤩所以辣得唔會太刺激,😛反而仲好香添!😝朋友嗌咗蟲草花濃豬骨湯,😚佢就係配飯嘅,🤤將啲飯浸落湯入邊食作為泡飯其實都唔錯!😛咁樣比較容易入口,😌而且可以令每一粒珍珠米都吸收晒依個蟲草花湯底嘅精華!😋我試咗少少,🤣真係覺得有驚喜!😆湯米線同埋湯飯就食咗啦,😙另外嗰位朋友就揀咗藤椒野菌雞粒拌飯,😉我想講依碗飯未放入口都已經聞到佢嘅惹味同埋幾吸引!😏香香辣辣嘅感覺真係好過癮,🤪用嚟撈飯就真係一流!😛食下食下就唔小心將啲飯食晒啦😂有啲可惜唔夠飯食添!😗不過原
🌕Hello我係Moon🌕

花芝醬麻辣湯
功夫魚腐

蟲草花濃豬骨湯

湯米線同埋湯飯就食咗啦,😙另外嗰位朋友就揀咗藤椒野菌雞粒拌飯,😉我想講依碗飯未放入口都已經聞到佢嘅惹味同埋幾吸引!😏香香辣辣嘅感覺真係好過癮,🤪用嚟撈飯就真係一流!😛食下食下就唔小心將啲飯食晒啦😂有啲可惜唔夠飯食添!😗不過原來堂食係可以無限添飯,😳睇來我下次要堂食先得!🤔
藤椒野菌雞粒拌飯

小食方面就嗌咗香噴噴奶黃金沙咪走雞,😳見佢又係奶黃又係金沙咁吸引,🤗真係忍唔住手要嗌!😏呢個咪走雞真係好好味 香噴噴嘅味道真係好開胃!😜
香噴噴奶黃金沙咪走雞

🌕最後MoonMoon真係好滿意呢間米線外賣店,除咗佢嘅選擇好多之外,佢哋嘅質素都好高!😝係好抵食!另外都想讚一讚佢哋嘅效率,我哋嗌咗四樣嘢,但係等候時間一啲都唔耐,😎仲好客氣咁樣俾我哋坐喺店入邊等候,真係要讚一讚!🌕
TakeAway
$40 (Dinner)
花芝醬麻辣湯
功夫魚腐