2024-08-09 71 views
有一日,我同朋友去新港城中心行吓行吓就見到呢間台式飲料店。因為我係一個好鍾意飲茶嘅人,而且我係台灣讀過書,所以我就即刻同朋友講我要試飲呢嗰。我哋就一人嗌一杯。一鼎純桂花烏龍🥤我朋友嗌嘅呢杯桂花烏龍茶味道唔錯,好香桂花味,同烏龍茶好夾!飲落去好清爽,唔會好甜👍一鼎西柚🥤另一個朋友點咗西柚茶,咁西柚本來就有啲苦苦嘅,咁呢杯西柚都唔例外,但係佢嘅茶嘅香味綜合了嗰苦,所以係好飲嘅!😋茉莉青提爆檸🥤鍾意酸嘅我就揀咗呢杯茉莉青提爆檸!茉莉茶的味道好濃郁,佢嘅味道不會太甜,所以飲落去有酸有甜有香,真係好似喺台灣飲嘅飲料!價錢方面都唔會貴,我哋一定會再嚟試其他嘅飲品嘅!

一鼎純桂花烏龍🥤

一鼎西柚🥤

茉莉青提爆檸🥤

價錢方面都唔會貴,我哋一定會再嚟試其他嘅飲品嘅!