2018-12-18 381 views
昨日媽媽覆完診,我們到旺角行街之後吃老川皇。 之前已經吃過一次老川皇地舖,今次是樓上舖,坐得比較舒適。 一場嚟到吃川菜, 一定要點酸菜魚$132,涼拌萵笋絲$30,四川涼麵$24, 蜂蜜柚子茶$7,兩個人食完埋單$193。酸菜魚 ~ 我叫了少少辣,味道唔錯, 魚肉的肉質鮮滑,但是比較多骨,食嘅時候真係要好小心。涼拌萵笋絲 ~ 麻香味很正,不算太辣,入口惹味。四川涼麵 ~ 這一碟的份量比上次地舖老川皇大很多,味道依然一樣少少麻辣。其實今次第二次來都是因為這碟涼麵的,上次食完回味無窮, 所以今次專程帶媽媽來試下。個人感覺幾喜歡老川皇的川菜,無論水煮魚,酸菜魚,串燒,涼拌都做得幾好。 本身今次都想叫燒茄子, 可惜原來晚上六點先供應,唯有下次再來吃。 歐美老川皇是有加一服務的,反而上次地舖嗰間不用加一。

酸菜魚

涼拌萵笋絲 ~ 麻香味很正,不算太辣,入口惹味。
涼拌萵笋絲

四川涼麵

$97 (Tea)
酸菜魚
四川涼麵