2023-05-05
出街食多數都大魚大肉,食到腸胃都唔係咁好,又懶得煮嘅情況底下,我都會選擇食素清一清腸胃,呢間係食素食自助餐,有好多唔同食物嘅種類選擇,索價合理,而且經常送贈飯盒給附近有需要嘅人,十分有意義👍🏻。沙律吧有我鍾意食嘅生果,重點係粟米粒唔係罐頭粟米,而係原條粟米再拆粒,口感截然不同👍🏻冷盤方面我會比較喜愛左下角嘅桂花蜜蕃茄,蜜糖嘅香味應該冇人可以抵擋,再加埋淡淡的桂花香、清爽嘅蕃茄,果然係絕配💕素碗仔翅非常夠味,口感適中,唔會過於濃稠,十分足料好味道👅食物嘅種類非常多,當中會比較欣賞蕃茄炒蛋,酸酸甜甜非常開胃,係自己煮唔出嘅味道,細問店員之下,原來佢嘅獨家秘技就係落咗千島醬🤩 另外飲品方面,都有一啲提供到養生嘅功效,平時唔多愛陳皮嘅味道,都忍唔住要飲兩至三杯😬甜品方面,需要like左指定嘅post再請店員安排,有兩種口味,如榴槤控如我,當然會比較喜歡榴槤味,口感非常清爽,唔會過甜,為呢一餐畫上完美嘅句號😍
素碗仔翅非常夠味,口感適中,唔會過於濃稠,十分足料好味道👅