第三次黎mango chacha, 今次終於食到佢個芒果心太軟,平時朱古力,抹茶心太軟就食得多,自己都試過整,但芒果真係第一次食!呢到用台灣既愛民芒,之前試過幾款芒果甜品都覺得唔錯,今次試佢個心太軟,一黎到已經覺得佢deco 好有心思,有d cream 做花花,又有d 粉紅色脆脆做裝飾,加埋雪糕同芒果,成幅畫咁haha~~根住就係開佢既神聖一刻!唔錯唔錯,真係有流心效果,食頭果幾啖都唔錯,好有愛民芒甜味,不過食食下發覺佢幾有奶黃流沙包feel, 同埋見到個流心有d 分離左出黎既油,根據我好初階既整甜品經驗,我估計都落左唔少牛油haha,所以食落都有d 漏,最後食哂個雪糕都冇食哂個心太軟~另外值得一提佢個好簡單既薑汁湯圓,可能本身冇咩expectation, 而且佢其貌不揚,但食落個薑汁好有驚喜,好濃薑甜味,好似仲有d 薑粉,湯圓細細粒,d 餡又唔漏,i like it ,下次要再黎試其他野😎

愛文芒心太軟
愛文芒心太軟
2016-03-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Last Night Supper)
  • 浪漫千層