2019-11-07 15 views
逢星期日姐姐放假,出街食飯就好頭痛 ,屋企嘅大少爺個個都鍾意食肉、食牛,所以這間餐廳就啱曬佢哋啦。🐮心水推介 : '牛肩排'及'牛柳'牛件非常厚,有一吋至一吋半,在餐牌上已經寫上重量, 我點了細細份,180至200gram,幾有牛味, 有肉汁,生熟度自己調教,因為是按自己的喜好加上個人的功夫, 我個人比較喜歡食生的, 有少許血水。 一邊食、一邊切、一邊煮、所以不會韌,幾好食,又有情趣。價錢十分平民化,以 $80~110這個價錢,在街市都買不到這個質素的牛。 重點係,就算買返屋企,都煮唔到這個效果,因為一落鑊就會好快overcook , 好難控制火候(哈哈),但係用這一種厚厚的高溫石板,就算一邊食,一邊慢慢 傾偈,都唔會overcook, 好奇怪啊。仲有假如食的時間耐了?石板凉了,可以要求店員更換( 牆上poster註明),都幾細心。

🐮心水推介 : '牛肩排'及'牛柳'

2019-10-29
$90 (Dinner)