2019-07-18 663 views
愛茶人士一定大愛本身我好喜歡飲茶,由中茶到西都是我杯茶,今次這間店在九龍塘商場新開不久,愛茶人士一定認識這店,主打接近800款不同配搭西茶味道店面華麗有特色,裡面售賣各種茶葉,主要以紅茶及綠茶等做個底,再加入各種花或水果等去混合出千變萬化味道,另外仲有茶具及甜點給客人選擇由於新開會有個期間限定Lunch Set去到7月尾,今次就試下這個午餐坐下來先上White sky tea,由白茶葉與依蘭花兩種混合而成,淡淡花香特別怡人的味道接下來這個麵包簡直要大愛推介,麵包夠熱辣辣又軟硬適中,重點係佢個香滑紫菜玄米牛油,仲加入香脆粒粒增加口感餐湯係牛肝菌忌廉湯,清香濃郁牛肝菌味道,而上層泡沫係用普洱打成的,果然做到以茶入饌主菜可3選1,我揀咗香烤西班牙八爪魚和北海道帶子,伴邊有龍蝦濃湯去配海鮮增加鮮味,而底下仲有清甜青豆蓉㗎,八爪魚煙韌帶彈牙,帶子就鮮甜仲有煎香味道最後甜品係莓果芝士蛋糕,本身濃濃芝士味濃又帶甜,但酸咪咪嘅莓果醬令甜度中和,所以酸甜味度剛好,結尾仲有再配杯花香果茶就最好不過另外的雪葩及馬卡龍都係呢到熱賣點甜,試過真係返唔到轉頭。
愛茶人士一定大愛

另外的雪葩及馬卡龍都係呢到熱賣點甜,試過真係返唔到轉頭。
2019-07-09
$250 (Lunch)