2021-12-06 1057 views
好耐冇嚟天水圍新北江商場,我覺得佢係一個另類雜亂型商場,如果有心機慢慢行,有時都會有啲好嘢。今日我就有新發現了,一間剛新開2個月,走文青路的小店「蛋藝工房」。店子不大,坐位不多決定外賣。恰好下午茶時間,選了6吋「蜜汁豚肉墨西哥pizza」跟餐熱椰奶($40)。然後再加碼要多個「黒松露野菌炒滑蛋飯」($50),加$14試埋個齊茶。打開Pizza盒,香到連貓咪都忍唔住要過嚟食埋一份。Pizza 不弱,估唔到批底超脆,醬汁似是千島醬汁加义燒,食落居然又幾夾。餐飲熱椰奶很香甜。「黒松露野菌炒滑蛋飯」,蛋果然是主打,很有驚喜,珍珠米飯已很香,炒蛋超滑,配埋秘製醬汁及黒松露冇得輸。「齊茶」港式奶茶味道,奶茶濃滑,不錯!店雖小,仍然準備迎接聖誕,設計多款派對美食,還有cup cake。要開party叫到會,大家又有多個新選擇了!留意店舖較細小,堂食坐位不多,外賣約等十分鐘左右。最後還發現加$5可以配一份莞茜加入炒滑蛋內,啱我勁愛莞茜人士,下次一定要試。

打開Pizza盒,香到連貓咪都忍唔住要過嚟食埋一份

「齊茶」港式奶茶味道,奶茶濃滑,不錯!

2021-12-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
  • 黒松露野菌炒滑蛋飯
  • 蜜汁豚肉墨西哥pizza