2019-05-04 141 views
係銅鑼灣行行下街見到依間店係食辣野,咁岩我地都想食麵就入咗去食。我超級鐘意食牛同辣,所以真係好岩我。我地三個都叫咗牛肉麵,不過一個係清湯、一個係bb辣同埋小辣。清湯😋bb辣😋小辣😋專食辣既店果然名不虛傳,淨係小辣已經好辣。我好鐘意依既麵質,係好似上海麵咁既,但就再粗啲。佢既辣吾係連埋啲湯,而係再加上去既,所以辣得嚟都不失原本湯既味道。而佢既牛展都做得好好,每一片都好薄,所以吾會太大塊。同埋煮得岩岩好,吾會太硬。最欣賞係牛腩,因為好入味,而且煮到好淋,同埋我個人口味比較鐘意食一啲無咁肥既,佢個啲都好岩我。最後,個餐仲包咗一杯苦丁茶,佢主要目的係解辣,我都幾鐘意飲苦野,所以又可以用嚟解辣,又可以當係飲品。

清湯😋

bb辣😋