2021-10-27 45 views
Girl's night, 朋友剛考完試, 因為大家都鍾意食蠔, 一於蠔一蠔佢慶祝!蠔站終於開到銅鑼灣一於嚟試下, 不嬲都知佢啲蠔好抵食, 最吸引係十蚊一隻精選蠔, 我哋兩個女孩當晚就叫咗兩打嚟試當日精選蠔係愛爾蘭嘅 Dorriel , 平時好少叫呢隻蠔食, 蠔好新鮮其實真係唔需要點任何醬汁就咁加啲檸檬汁已經好好味, 味道比較大眾化, 有海水味, 肉質好滑, 入口真係有種滑落喉嚨嘅感覺淨係食蠔當然唔夠飽啦, 當晚叫咗自家製焗蟹餅同炭燒澳洲羊架蟹餅好豐富, 真係食到蟹肉, 我一個蟹餅都食唔曬, 因為都有啲滯羊架我哋叫咗五成熟, 雖然出嚟個效果係有啲嚇人, 但係食落口係接受嘅, 外脆內嫩加上芥辣同薄荷醬唔錯, 有羊肉味, 但略嫌配菜有點遜色, 薯蓉唔夠熱同蒜頭亦整得比較生, 可能時間唔充足, 但整體也滿意的。值得一提係侍應友善耐心介紹每道菜, 服務很專業, 因為係新開所以如果要飲酒就暫時未有酒牌要自己外帶, 呢一餐平均每人三百幾蚊, 我覺得真係好化算

淨係食蠔當然唔夠飽啦, 當晚叫咗自家製焗蟹餅同炭燒澳洲羊架