2015-11-02 656 views
又到週末四圍搵食既時候,沿著元朗劇院寬闊既放狗大路行過去,見到一間令人眼前一亮既悠閒cafe。門外有綠油油既植物作裝飾,有幾個室外位!正門及側門均以玻璃為主,相信係想透過自然光射入室內,營造自然清新既環境!一開門,見到白牆上有隻大大可愛既狗仔嚮度歡迎我咁 全店廿幾個位,其中4個高腳櫈靠正門邊!店內裝修簡潔型格,撞岩今日halloween,掛左decoration,幾有心思 套餐有溫熱既餐包同野菌湯,味道不算太濃主菜上場,色彩鮮艷,賣相好靚,令食慾大開!豬扒超厚切,一定超過1cm厚,肉質有咬口且不韌,略嫌燒汁既味道不夠濃郁。配菜薯蓉好滑好味,但要小心熱。Mocha既拉花幾靚,味道比較苦澀但還可接受,岩曬唔鐘意太甜既我!可能美食真係要耐心等待啦! 呢款馬來喇沙配紅蝦湯金邊粉超好味,湯底有香濃既大蝦味, 2隻大蝦既肉質結實,用料充足,果2舊吸收左濃湯既豆腐乾更加唔使講 提起就想再食多次呀!Cafe既菜式多變,食物美味,可惜今日太多人滿曬座,希望下次可以坐耐dd,真係悠閒咁享受下咁舒適既環境la!
一開門,見到白牆上有隻大大可愛既狗仔嚮度歡迎我咁
套餐有溫熱既餐包同野菌湯,味道不算太濃
香焗豬肉眼配秘制燒汁
跟餐+$10 轉飲mocha
提起就想再食多次呀!
馬來喇沙配紅蝦湯金邊粉
2015-10-31
$80 (Lunch)
馬來喇沙配紅蝦湯金邊粉