2024-05-13
今日系荔枝角工廈區做完gym後,就系附近揾間小店休息下補充體力,上OP一搜見 #Monster Kitchen 環境唔錯,就決定walk in 入內一試!!店內環境裝潢簡約,也有室外位置。而today special不時會update,當中更有期間限定菜式。香脆蝦多士 $58多士數量比我想像中多,炸到卜卜脆熱上碟,厚厚蝦肉配上脆脆餅底,口感一流。芝麻青檸柚子脆炸雞翼 $68味道幾唔錯,雞翼表面煎得香香,拌上柚子醬同芝麻,甜甜柚子醬使咸食嘅雞翼味道出奇地夾,而雞肉嫩滑。蕃茄醬牛肉芝士燉飯 $108飲粒同蕃茄醬溝埋矖一齊,口感綿密,牛肉嘅份量適中,仲布一大粒溫泉蛋,整體好Balance,非常好味😋煙肉芝士意粉配韓式辣醬(Chef special) $118作為期間限定,食物水準一流,味道帶點辣外,芝士亦絕對不少,口感多層次,值得一試!!即使食物款式唔算多,但勝在味道一流,同埋唔會趕人走!!
香脆蝦多士 $58
芝麻青檸柚子脆炸雞翼 $68
蕃茄醬牛肉芝士燉飯 $108
即使食物款式唔算多,但勝在味道一流,同埋唔會趕人走!!