2021-09-15
我和老公一向喜歡 廚師發板 喜歡他的神秘 合時 精緻 用💕趁住我哋嘅結婚週年紀念book了位於金巴利街 黑木 地方不大,有日本小店特色 木糸裝飾 店員服務很好 而且餐具非常精緻 加分😚還有很多sake何供選擇呢 ,揸咗車嘅關係小酌一杯就可以啦😌揀咗日本啤酒🍻suntory、橙味梳打 配上鱈魚乾,作為前菜 等待也是美😋😋鱈魚乾脆卜卜 點上 灑上七味粉嘅沙律醬 配上冰凍啤酒 一絕!沙律很特別,小女子土耳其無花果沙律 🥗日本燒魚仔加上土耳其清甜,作為前菜很開胃清酒煮蛤蜊 非常大隻、飽滿 、新鮮、凊甜,連湯汁都飲埋☺️水魷魚刺身這道菜非常特別, 水魷魚煙韌清甜,點上芥茉生適用另外兩個吸盤已經烹調過加上葡萄醬汁 另有一番風味 一種食材兩種享受😎燒 免治雞肉伴著流心蛋 加上醬汁 免治雞肉外表燒得焦脆內裏還是很juicy 還有軟骨,所以口感爽脆 又非常juicy🥰🥰池魚刺身, 有別於一般 刺身 嘅食法, 伴住漬青瓜,外表微微燒 過, 口感豐富 肉質更加扎實😉牛舌拖羅牛舌最美味的部位 師父很有功架,外表燒得焦香內裏還是非常juicy,粉紅粉紅的半上自家製醬汁非常惹味,少少微辣,配牛是非常之 match,
清酒煮蛤蜊 非常大隻、飽滿 、新鮮、凊甜,連湯汁都飲埋☺️
水魷魚刺身
這道菜非常特別, 水魷魚煙韌清甜,點上芥茉生適用
燒 免治雞肉
牛舌拖羅
牛舌最美味的部位 師父很有功架,外表燒得焦香內裏還是非常juicy,粉紅粉紅的半上自家製醬汁非常惹味,少少微辣,配牛是非常之 match, 算是我這個最高質的牛舌吧😝😝
鹽燒蘆筍清清爽爽,有解膩作用
明太子意大利青瓜
估唔到口感很好,青瓜爽脆加上明太子 濃沃嘅口味 非常之好味呀
蟹膏蟹肉
夠曬蟹味濃郁 非常之享受😎
燒白海鰻 外皮焦脆 脆卜卜肉質保留juicy 加上小小青檸 風味!
燒蝦醬豚肉
中日合璧fusion菜 非常之 香濃 豚肉超香,少少肥 口感好好😍
昆布清湯米餅
清清地解膩又飽肚