2017-12-11
柴娃娃團員出發覓食,其中有位提議食德國豬手,係香港較出名既就係呢間。原本想去美頭麗華果間,但full了,不過成員話呢間算係姐妹店,都係差吾多,甘就訂左6點半6人枱🙃豬手,我好期待🍴🤤🍴等齊人吾洗多講,order豬手!基本上每一枱都是必點的!另外都order了幾杯啤酒🍺之前做緊優惠,個同事用買左用吾哂,500蚊10杯,今日到期啦,要用埋佢。啤酒加豬手最常識吧!店內燈光較暗,好有feel,仲有好多外國人,好令仔🤩🤩餐牌有好多選擇,我地揀左以下幾款👇🏻👇🏻必點豬手:我地前後order了兩隻!真係好好食,職員拎出泥俾你睇之後係後面枱幫手切開。因為第一隻有點細,可能係瘦🐷🐷🤣,之後我地再叫多一隻,好大隻😍😍一啖咬落去,塊皮脆卜卜,啲肉算滑。再加上酸菜,真係一件又一件,我可能自己食左半隻(笑)停吾到口🤤🤤雜腸拼盤:有6款不同腸仔,係咩腸不要問我,我真係分吾出,覺得好味但有點咸,每條腸仔試少少就可以啦。凱薩沙律:一拎出泥,好大—個碗🤣其實分量就不算太多,勝在菜類好新鮮,無生銹。牛扒:覺得吾算好特別,反正就是牛扒,煎到岩岩好,不會太老!羊扒:呢個更加普通,份量算細件。🤷♀️有兩件炸薯餅,好食的。因為2
牛扒:覺得吾算好特別,反正就是牛扒,煎到岩岩好,不會太老!
因為2隻豬手既關係,真係食到好飽😎😎勁滿足,嘻嘻哈哈過左一個開心晚上🤪