2022-08-01
晚上約老友吹水,想搵d持別少少的東西食,結果嚟左呢間位於元朗廣場附近的土耳其餐廳。由於已經嚟到星期五晚,個腦攰到咩都唔想諗,就order左個二人餐。個餐份量非常充足,味道也不錯。餐廳也很整潔亮麗,值得推介。 頭盤是一個名字漂亮的沙律 - 浮雲沙律 Fatoush。其實只是蔬菜沙律,很新鮮。 接著的土耳其芝士條 Turkish Cheese Rolls,非常好食。大概因為本人是芝士控,加上是炸物,也很難做到很難食吧。😅 南印度馬薩拉雞Chicken Tikka Masala ~ 味道很不錯,配烤餅或炒飯食都一流! 蒜油烤餅 Garlic Naan ~ 有水準的 Naan,新鮮熱烘烘的。 咖哩草原牛肉炒飯 Beef Biryani ~ 中東味非常濃厚的炒飯,廣東人炒牛肉飯一般都會把牛肉處理至細細粒,呢個炒飯內的牛肉大大嚿,無諗過d牛肉可以這麽大塊用來炒飯。 芒果乳酸 Mango Lassi ~ 新鮮製造,味道調教得很合我口味。