2023-01-06 362 views
成日聽人推薦依間餐廳,決定同屋企人揸車嚟試下!餐廳設有停車場🅿️收$30,但因為停車位只有10個左右,同比較窄,建議先打電話Book位同早少少問定仲有無位泊車😆環境空曠,坐戶外更加有泰國感覺 !咁就當返咗鄉下食餐飯🤪餐牌選擇非常多,結果忍唔住叫咗好多樣野試。 點知份量都幾大,最後我哋都食到超級飽,好滿足🥰今次四個人試咗😋 ------------------------------Appetizer------------------------------🍤泰式天婦羅炸蝦@ HK$118💰金黃誘人的天婦羅一向都係我最鍾情嘅食物之一,今次嘅拼盤係一半炸蝦一半炸粟米餅,油炸後裹著酥脆的外衣,一口咬下口感外酥内軟,啲蝦都超級大隻。🐷炭燒豬頸肉 @ HK$98💰豬頸肉真係好難唔好食,整體做到脆邊嘅效果再加埋泰式辣醬,真係好開胃。------------------------------Seafood------------------------------🦪清邁鐵板蠔仔蛋 @ HK$118 💰蠔仔份量超多足料,差唔多每啖都有,而且多汁唔乾,香口酥脆,好食!-----------------

今次四個人試咗😋

Appetizer

🍤泰式天婦羅炸蝦@ HK$118💰

🐷炭燒豬頸肉 @ HK$98💰

Seafood

🦪清邁鐵板蠔仔蛋 @ HK$118 💰

Rice & Noodle

🍍菠蘿海鮮炒飯 @ HK$108 💰
伴碟有一節菠蘿好清新,飯都炒得好亁身。

🥘干炒泰式金邊粉 @ HK$108 💰
金邊粉相對下較為乾身,但都係好食嘅。

🍝馬拉盞海鮮墨魚汁麵 @ HK$148 💰

好多嘅海鮮,辛辣的味道好突出,令佢更惹味。估唔到佢咁好食,哈哈😂
2022-12-23
$250 (Dinner)
  • 清邁鐵板蠔仔蛋