2018-03-25
我在荃灣附近上班,食餐記頹飯是常識吧!在荃灣中心餐廳比我感覺只有平、快,美味程度只是其次,填到飽肚就可以。近日在荃灣中心開了間西餐廳,是一對日本夫婦主理。老板娘好親切殷勤的招呼,老板忙着廚房煮理客人菜式。餐廳光猛,有好多座位,地方不錯。Pizza,飯類及意粉應有盡有呀。仲有學生餐,每人$40有pizza及咖喱飯仲有野飲好抵食。我們每人叫了一個set,佢有得選餐湯或迷你沙律。個南瓜湯非常有驚喜,食到少少南瓜肉再有少少忌廉奶非常香滑,非常用心,沙律都是非常新鮮。自家製香辣肉絲pizza,是薄批香脆,啖啖cheese ,香菇及肉絲非常足料,只是微辣剛剛好,大家開心share 已滿足。($88)另一碟是日式咖喱炸豬柳飯定食$68,個叻喱汁底非常用心,充滿紅蘿蔔及洋蔥,非常美味。個炸豬柳非常香脆鬆化。我選擇了巴拿馬生火腿香蒜辣意粉($98),個意粉多蒜頭炒,非常香口,意粉軟硬度適中,又有汁好美味,想再來一碟。原條燒花魚配柚子醬定食($68),非常大條及嫰滑,健康之選,朋友之愛又飽肚。我們一眾同事覺得意粉太出色,所以再來一碟意粉,肉醬煎蛋意粉($68),個蛋好滑及肉醬好多肉汁,但本人鍾意之前意粉,
餐廳光猛,有好多座位,地方不錯。
我們每人叫了一個set,佢有得選餐湯或迷你沙律。
我們一眾同事覺得意粉太出色,所以再來一碟意粉,肉醬煎蛋意粉($68),個蛋好滑及肉醬好多肉汁,但本人鍾意之前意粉,但這個好出色。
最後來一支橙汁作結,下次再來幫襯。