2018-10-30
食飽飯,朋友話想飲🦌角既黑糖珍珠,不過之前經過見到條人龍都怕怕。最後轉場去一芳,去到得幾個人唔使點排仲有冷氣涼。✨雖然身處美麗華,但價錢居然唔貴,最平$17已經有一杯,水果茶一向係我頭號選擇。✨黑糖粉圓鮮奶茶($33):朋友買既,搶黎試左兩啖😍第一次飲黑糖奶茶,不過佢就無大熱既虎紋,同埋佢既冰量同甜度都standard 左無得㨂。✨開頭未攪得混,黑糖味都幾濃。一啖已經飲到好多珍珠,佢d 珍珠夠腍少少煙韌又香甜,係我最鍾意既質感。之前飲過東喜茶,d 珍珠真係韌到車呔咁,飲完個胃滯左一個禮拜。✨對奶茶無咩研究,飲左兩啖覺得幾好飲丫,不過朋友話幸福堂好飲d, 個茶更香滑,搞到我都好想試😳。✨一芳水果茶($30/M): 㨂左半糖,我覺得略為酸左d, 味道以熱情果為主,但都飲到茶香。一路飲仲可以咬埋d 熱情果核,卜卜聲。雖然覺得酸左d, 不過好彩個底有d 菠蘿粒,救番佢~下次我都係揀少糖,甜番d 好飲d~✨不過想食埋d 生果,個蓋面有層膠膜實在太痴得太實,最後放棄左,呢下扣左少少分。但整體性黎講呢間野感覺良好,可以一試。
黑糖粉圓鮮奶茶