2021-04-12
今日黎到觀塘食呢間樂感,早前食過牛頭角既分店,今次就黎呢間試下,餐廳鄰近觀塘海濱,餐廳設有戶外同室內坐位,我地見入夜就冇坐出去啦。餐牌試既食物配搭令我都幾驚喜,中西合壁,我地叫左個穌炸海鮮拼盤、台灣牛肉千層麵、玉桂蘋果燕麥奶搖同埋綠茶蛋糕。晚市已經包左餐前麵包,鬆軟既麵包點場側邊既蒜味牛油,特別開胃,穌炸海鮮拼盤,有魚、蝦、魷魚同埋好似炸豆角,配埋有wasbi既蛋黃醬,新奇得黎又幾惹味,炸物又唔厚粉、脆口、入面既海鮮又大件,係幾抵食。再黎就係台灣牛肉千層麵,就係平時食開肉醬千層麵改為用辣牛肉碎釀係千層麵入面,食落幾有咬口,又惹味。飲品點左奶搖,即係奶昔,淡淡既蘋果味加上玉桂粉唔係太甜,就好似飲緊個蘋果批咁。甜品點左綠茶芝士蛋糕,唔係好甜,我最鍾意係蛋糕面果職醬,令成個蛋糕加分不少。食完又可以出海濱行下,下次一定會再黎,坐戶外既位置。
食完又可以出海濱行下,下次一定會再黎,坐戶外既位置。