2010-05-13
第一次去呢種貴價D既扒房, 整體上都唔錯既裝修得幾靚, 坐卡位好舒服, 果日係我生日, 餐廳氣氛都幾適合同男友過黎慶生果日係星期六, 幾多人等位, BOOK左枱7點都要等成10幾分鐘先有位, 唔記得限時個半鐘定2個鐘了個MENU都幾多野揀, 咩都想食, 最後唯有揀COUPLE SET DINNER, 外加一個朋友力薦既芝士薯條先黎黑糖麵包, 暖粒粒的, 好鬆軟, 食完好想再叫多個~芝士薯條都好快上枱, 真係冇介紹錯~ 芝士融化係薯條上面, 加上煙肉碎, WA真係超好味~ 不過份量幾多, 又幾滯下.....2個人食一定食唔哂, 我淨係食左個黑糖包+四分一薯條已經飽左8成了~之後開始黎COUPLE SET DINNER了~周打蜆湯X2, 如圖你見到好多粒粒, 材料豐富, 味道新鮮唔會粉到好似開出黎咁, 都幾好飲~草莓梳打X2, 超大杯, 同COMEBUY大杯裝差唔多, 冇乜特別泰式海鮮炒飯, 賣相唔錯, 但唔好味架, D飯好濕好爛, 泰式飯應該好香口惹味架嘛, 呢個完全唔得食到呢到, 我同男友已經飽到十成二了.... 要出去行個圈鬆一鬆先繼續食到=.=最後係塊扒配甜酸蝦..... 個蝦OK
先黎黑糖麵包, 暖粒粒的, 好鬆軟, 食完好想再叫多個~
之後開始黎COUPLE SET DINNER了~
最後係塊扒配甜酸蝦..... 個蝦OK, 但塊扒就好乾, 冇乜肉汁, 得個大字, 味道唔得
雖然好飽, 但因為生日所以貪心想試埋個免費甜品
等左成10幾分鐘先上個芒果忌廉, 我諗係唔係即製架呢?? 都幾好味, 好甜, 不過又係份量多食唔哂~
另外, 原來就咁話佢聽我生日係咪有甜品, 佢就會幫我落單~ 完全唔使證明@@
埋單500多D, 食到14分飽, 一半開心驚喜, 一半係受罪......-.-