2013-10-14 343 views
是日主公生日,去左海洋公哈囉喂,玩完就黎左風月堂食生日晚餐。黎到都接近10點,好彩唔駛等位,不過待應話無左dinner set,即係只可散叫。第一次黎風月堂,環境好乾淨企理,又光猛,但枱就排得比較密,如果情侶想談心此處不是個好選擇,因為隔離一定聽到晒。坐低研究menu,食品款式不少,尤其甜品,三思後都係點左正餐先再決定食唔食甜品。最後點左呢幾様芝士波菜焗海鮮飯(個名大約係咁,唔記得影相......):雖然差唔多成舊水,但一分錢一分貨,成碟野用料充足,味道濃郁,d汁又唔會整到d飯淋晒,水準之作。日式炒烏冬:呢碟炒烏冬賣相食平平,睇落同茶記炒烏冬分別不大,不過味道唔錯,d烏冬食落都幾滑。燒牛舌:我覺得好好食,口感一流,咬落剛剛好,不太淋亦不太韌,味道又入味,好食。士多啤梨特飲:飲落有少少似奶昔,清香士多啤梨味,不太甜,唔似出面有d餐廰糖漿加水,幾好飲。食完已經好飽,個肚再無空間食甜品,好彩無一早叫定,唔係一定食唔落。總括風月堂既質素係水準之上,雖然同隔離女人街d餐廳比價錢唔算平,但絕對係值回票價。

最後點左呢幾様
日式炒烏冬