一間相當有特色嘅中菜館,整體感覺有氣派得黎又親民,新舊衝擊嘅格調色彩。今次由甜品講起,發覺最近嘅特色中菜都好中意玩扮生果嘅甜品,而呢個綠茶柚子果凍亦有特色!柚子同橙皮嘅香氣,配合埋綠茶果凍,令到成件事好清新!賣相亦相當別緻,真係好似綠色果肉嘅橙!牆上面有香港舊時街道嘅照片,亦有舊式巴士嘅裝修,加上紅磚牆,有種中英夾雜感覺,突顯香港呢塊土地嘅歷史!杞子燉湯亦相當清甜,飲完特別滿足親民之一,畫有童年玩意嘅公仔杯碟,見到都令人暫時放鬆花膠雞煲,相當足料,啲花膠份量同雞嘅比例大約係四比六,同朋友食唔洗就住就住,大家食到夠,大大件!雞肉亦好鮮嫩,好入味,但又唔會太咸!相當有氣派嘅岩鹽牛肉粒,之前上網見過有人介紹,俾佢賣相吸引左,用咁大舊嘅岩鹽載住,掂!呢啲咪氣派囉⋯⋯食落更有驚喜,牛肉粒好鬆軟,好易咬,亦有黎自岩鹽嘅咸味,不過記得要襯熱食,唔好放太耐先食,唔係就會太咸架喇!

柚子果凍
賣相亦相當別緻,真係好似綠色果肉嘅橙!
杞子燉湯亦相當清甜,飲完特別滿足
親民之一,畫有童年玩意嘅公仔杯碟,見到都令人暫時放鬆
岩鹽牛肉粒
岩鹽牛肉粒