2018-06-05
呢排母親大人好多活動去呢度去嗰度,無飯開我哋唯有出街搵食,我哋都經常會喺金滿庭食架。招牌松子魚次次黎都必點既松子魚,味道夠酸,醬汁再加埋松子、蝦仁、雜豆等等,呢個松子魚係很開胃的一道菜色。不過條魚真係比起之前幾次黎食細條咗,無以前咁抵食啦。砂鍋雲吞雞(1/4隻)上菜時1/4雞係未斬開既,俾你相機食先後就會幫你分湯。湯汁鮮甜,鍋入面既娃娃菜索晒啲雞湯,雲吞就普普通通。螞蟻上樹好惹味既菜色,香辣的肉碎、辣椒粒加上入晒味變晒色既粉絲,送飯一流。上海粗炒同螞蟻上樹一樣好惹味,不過呢個偏油,隔壁的外國人似乎不太欣賞上海粗炒,食剩咗半碟。黑松露手撕雞呢個本身係侍應推薦話係是日廚師推介,上菜時係一陣好強烈黑松露既香氣,但係放入口真係滿頭問號。點解呢個手撕雞咁香但無味道既?淡到好似白洽雞咁,廚師推介?