2015-12-12
個個都讚好,無可否認product黎講係算幾好丫。但衰啲乜呢??就係敗在係員工身上!!寫出黎希望貴公司明白食物再好但服務態度奇差其實最終損害既咪公司reputation!至少我以後唔會再去呢間分店即使我住附近。好,入正題!事緣有日買完野行過又好想食杯雪糕,於是入左去。埋到counter睇,款式的確幾多,心大心細最終決定大size士多啤梨雪糕cone。收銀男職員說話用自己同自己講既聲浪咁同我講野。咁就比錢啦,然後我企埋一邊等,拎完雪糕之後因為拎住好多野又攰,咁今次就搵個位坐低食喇(平時近屋企,多數買走邊行邊食)。拎雪糕果刻我好開心因為我向來鍾情士多啤梨味既甜品。味道幾好。突然一個女經理衝埋黎好大聲話“你唔可以係到食野架喎!”😰what ?? what do you mean by that ....我就問佢點解唔可以係到食幫你地買既雪糕???女經理話:“你果杯外賣黎,你係到食要加1架喎!!”我話:“下,唔好意思呀我唔知道自己拎咁樣叫外賣。不過加1冇問題丫。”女經理話:“頭先我個同事咪同左你講咯!” 然後佢仲大力擺低杯水比我,話“咁我要攞返你張單入去打過。”佢既聲浪一直都喝出黎咁大聲,我呢
好,入正題!
事緣有日買完野行過又好想食杯雪糕,於是入左去。
收銀男職員說話用自己同自己講既聲浪咁同我講野。
突然一個女經理衝埋黎好大聲話“你唔可以係到食野架喎!”
我就問佢點解唔可以係到食幫你地買既雪糕???
女經理話:“你果杯外賣黎,你係到食要加1架喎!!”
佢既聲浪一直都喝出黎咁大聲,我呢刻終於忍唔住同佢理論,因為我真係完全聽唔倒收銀男職員同我講乜(唔好問我點解唔叫佢大聲啲,筆者遇過不少人說話也不什自信或是由細到大習慣這樣說話的人,無從稽考啦!)。而且我早已表明加1冇問題。😕
天呀!!食杯雪糕唧,當我唔知有咁既分別,但我唔係賊呀👿👿😡😡
最後我擺低左補貼加1有突既錢,雪糕都唔食掃興地走左。
其實都只係借呢個平台講下,用餐遇到既不快經歷而已!實在不吐不快!!