2016-10-09
本人一向對餐廳要求不高,只要食物ok,食得開心已經令我覺得是好餐廳。但想不到這次晚餐令我和非常失望和氣憤,永不再來!本來朋友好耐之前食過一次,覺得很有特色,才叫我來試。一來到門口姐姐招呼我們坐下,也是非常客氣的。叫菜、送菜的侍應都非常和氣有笑容。當第一碟食物來到,是5隻雞翼。味道正常的炸雞翼。但沒想到5隻中有4隻是不熟的,當時我食第一隻時已經發現中間滿滿鮮血,但朋友果隻沒事,所以嘗試其他雞翼。但發現其他幾隻內部都是不熟的。因為不想麻煩所以就算數,沒有追究。但其中一個長髮女士來收碟時,我就告訴她雞翼大部分都不熟,自問態度有禮。她立即起哂'綱',非常惡地問:甘你地想點丫?我答佢只想話你地知東西不熟。佢就話我地食到第一隻不熟又不告知佢地,食完先講。但我的原意是不想追究,只是想佢地知道,將來會小心處理食物。多次解釋我們不是想追究和怪責,佢依舊覺得我地想搞事同攞著數=_=佢就不耐煩話:冇辦法嫁喇,最多比返3隻雞翼你地囉。我和朋友都覺得非常生氣,原意是想提醒佢。而且東西不熟本來是佢地問題,沒有道歉都算,態度如此差。而且我也不需要佢施捨幾隻雞翼!!嬲!其他食物:黑松露意粉,不夠汁,太油膩。味道不差算
本來朋友好耐之前食過一次,覺得很有特色,才叫我來試。
當第一碟食物來到,是5隻雞翼。味道正常的炸雞翼。
佢就不耐煩話:冇辦法嫁喇,最多比返3隻雞翼你地囉。
其他食物:
黑松露意粉,不夠汁,太油膩。味道不差算中等