2023-01-26
年初四假期上去太平山Chill下飲咖啡,但係全部都滿座,坐埋出戶外都冇位。我返嚟嗰陣經過呢間冇人、又有戶外位,就入咗去中伏。.行過去櫃位好聲好氣問: 唔該有冇Dirty?想要兩杯。有個白頭丫叔望咗你一眼,態度好硬咁答: 唔該望清楚我哋個Menu,諗清楚要咩再叫我啦!.我心諗: 嘩呢啲咩態度?唔緊要,因為女朋友已經坐低咗,費事起身走啦,但已經唔想飲兩杯,飲完快啲走。.我再問有冇咖啡豆揀?阿叔都係勁唔耐煩咁答,剩係得一隻豆,冇得揀,之後仲叫咗個咩都唔識嘅弟弟過嚟收錢,同我講嘢都要隔住個弟弟,叔叔你冇嘢啊?.咁最後叫咗杯Rose Red latte,根本就係糖漿咖啡有咩特別?仲要特登走埋嚟話人均消費要一杯嘢飲,好彩我只叫一杯,之後外賣杯拎走,一蚊都唔想俾你賺。.我又唔係你啲熟客,點解要熟讀你個Menu?咖啡店咩都話無,原來唔歡迎新客,新年流流倒米。😂
行過去櫃位好聲好氣問: 唔該有冇Dirty?想要兩杯。