2023-04-05
兩個人堂食,叫咗一個艇仔粥,一個魚片豬紅粥,一份油炸鬼。等。。。。等。。。油炸鬼問先上。跟住上艇仔粥,就食完都未見另一碗。問阿姐,佢望下張單,大大聲話,哦!我以為你叫艇仔加豬紅魚片,頭先好多人太忙,落咗一碗,你食個陣唔覺多咗嘢嘅咩?首先,晚上十點幾,多人?咁日頭咪係咁落錯單?完全無道歉,佢認為地球人都知艇仔粥有咩料,識背嘅,common sense你唔係唔識呀?其次,兩個人堂食,一個人食一大碗加料艇仔,我再落多幾樣,你碗粥咪變咗”過橋粥”? 另一個人就淨食油炸鬼,飲水?你覺得合理嗎?太忙?爛excuse!見佢逢人都大聲夾惡,就叫咗另一個阿叔,重新落多一碗粥,都好快有得食。半個鐘之後,舖頭真係無人喇,個阿姐先烚熟狗頭行埋嚟,話唔好意思,頭先真係以為你叫一碗粥,我嚟睇吓你有無需要加多啲嘢食。what? 你聽日後日大後日先問呀嘛?食得7788先過嚟問?我估你應該係經理級or 店長,管理一間舖頭,想生意興隆,食物質素固然重要,服務態度都好重要。希望貴公司管理層見到客人意見,並作出改善,謝謝。