2024-10-23
以後唔會再去。今日一行八人興致勃勃去食燒味飯,事前已經打咗電話,問清楚八個人一齊坐有冇難度,對方話可以,會替我哋安排,叮囑我哋準時到,因為中午多客人。我哋超級準時到,一分鐘都冇遲,點知帶位嗰個鄉音阿姑一見到我哋就破口大罵,怨聲載道,話我哋令到佢好麻煩,有好多人睺住個位,要為我哋霸住兩張大枱令到佢好麻煩,好難做,一直係咁鬧,我答佢:「我哋已經準時到。」佢充耳不聞,依然繼續鬧,仲要我哋凳都未坐低就要落單,我話等一陣,佢猛催,到我哋可以落單,佢就叫停我哋,要我哋聽足佢吩咐,佢問一句,我哋先可以講一句,佢落緊嘅時候,其他人唔可以出聲,同埋佢只會落一次單,佢問嘅時候唔及時出聲,就唔會落,如果期間有人插嘴,搞到佢落錯單,佢唔會負責。請問呢位阿姑有冇接受過九年免費教育?其他人遇到咁樣嘅情況,會唔會縱容佢哋咁嘅態度呢?我係見啲同事餓,先唔同佢開拖,其實可以報警、call食環、消防、屋宇署(check佢個閣樓),仲有地政,好多嘢可以同佢檢查一下,睇吓邊度出咗問題,如果係個腦出問題,仲可以call白車。至於食物質素,只係普通街坊級數,所謂「馳名」燒鵝脾位肥、胸肉柴,瀨粉湯淡如無味,如白開水,只有叉燒中規中
請問呢位阿姑有冇接受過九年免費教育?
至於食物質素,只係普通街坊級數,所謂「馳名」燒鵝脾位肥、胸肉柴,瀨粉湯淡如無味,如白開水,只有叉燒中規中矩,正常發揮,唔明白佢邊得嚟咁不可一世目中無人嘅傲慢態度。