2023-01-27
早幾日打電話book定位,今日同屋企人晏晝飲茶。門口帶位呀姐一路行一路話,今日冇點心呀,食小菜。聽到當然好愕然,晏晝冇點心食?一路行去個位見到枱枱都有點心喎,跟住呀姐就話叫咗小菜就可以叫點心。坐低見冇點心紙問侍應拎,佢就好緊張話要叫咗小菜先,唔肯俾點心紙住。正常人都會睇晒成個菜單先叫嘢食啦,成個感覺已經好差。問佢要叫幾多個小菜,第一位侍應姐姐都好人,細細聲講話最少一個啦。點菜,第二位侍應嚟寫,話要叫兩個小菜。講一大輪公司新年policy,谷鬼氣,新年流流,算數。再點菜,第三位侍應嚟,話兩個小菜唔得喎,你哋6個人,要叫三四個小菜。我哋話唔係喎頭先你哋話兩個小菜得喇喎,然後佢就話咁有人話得就得啦。以為叫菜完結,點知第四位侍應嚟,話一定要叫4個小菜!今次真係火都嚟,明屈,book枱冇講,帶位冇講清楚,落單個個講嘅都唔一樣。咁我哋問3個餸得唔得呀?咁兩個人要叫一個餸,6個人3餸合理丫?唔係架,一定要叫4餸,冇解釋架,隨心所欲,仲我地講你哋book咗枱嘛,唔book都冇得入嚟食啦。態度極之惡劣。唔寫清楚就講清楚,個個講嘅都唔一樣,坐低開咗茶即係局住要叫。新年同屋企人食飯真係唔想同佢嘈,食到一肚火
唔寫清楚就講清楚,個個講嘅都唔一樣,坐低開咗茶即係局住要叫。新年同屋企人食飯真係唔想同佢嘈,食到一肚火。只怪自己坐低前冇問清楚”公司policy”。而家多返啲人飲茶就大聲夾惡,我就不會再嚟,希望大家唔會有咁差嘅體驗。
食物方面點心質素平平,蝦餃燒賣正常,小菜就真係唔好食。小菜唔係海蜤雲耳嗰啲,係一碟碟炒餸,叫咗桂花炒瑤柱,冇桂花味亦見唔到瑤柱,只係一大碟芽茶炒粉絲,只係得油味,同半生嘅芽菜味。