2013-12-01 782 views
天氣轉涼就想食煲仔飯,上個月先食左隔離果間,於是今日今興記。一行五人叫左三個煲仔飯加三個餸,結果食剩一個飯。芋頭牛肉煲($55):芋頭夠粉,好味,牛肉就老咗啲。椒鹽軟殼蟹($65):炸物味道唔錯,份量略嫌少咗啲。蠔餅($30):份量比隔離舖細,可能因為咁,感覺足料啲。腊味煲仔飯,腊腸滑雞煲仔飯,咸魚肉粒煲仔飯:煲仔飯上嘅速度好慢,幾乎食晒啲餸先來到。而啲飯煮得未夠火喉,仲係好濕。令人失望嘅煲仔飯。嘢食算係過得去,但服務就...好趕客!!!有枱客倒瀉杯水,侍應阿姐一邊抹乾一邊鬧個客增加佢工作量。另一枱客一家四口食食下個媽帶一對仔女行開左,個侍應阿姐即刻執枱兼叫啲客去坐。個阿爸話佢知啲位有人,個阿姐鬧佢埋左單仲霸住啲位,雖然埋左單,但人哋追加果個煲仔飯先啱啱來。沒有最差,另一個阿姐一邊將啤酒放入雪櫃,一邊掉啲紙箱去通道,唔單只嘈仲差啲掉中個客。雖則話來得廟街食煲仔飯唔會對佢嘅環境同服務有太高要求,但都不致於咁差吧?!雖然我明好多客,啲阿姐做到好燥,但點都唔應該發泄喺客人身上,在坐嘅食客相信已經留咗壞印象。

芋頭牛肉煲($55):芋頭夠粉,好味,牛肉就老咗啲。
椒鹽軟殼蟹($65):炸物味道唔錯,份量略嫌少咗啲。
蠔餅($30):份量比隔離舖細,可能因為咁,感覺足料啲。

嘢食算係過得去,但服務就...好趕客!!!
2013-11-30
$55 (Dinner)