2023-02-06
喺今日6號放lunch想食泰國菜,之前食過一次係正常嘅,上菜速度正常態度ok嘅,個姨姨幾nice🤣點知今日個餐真係好勞氣😅😅😅我哋入去食個陣喺仲有位坐(都幾多),嗌完嘢食之後出邊就開始排緊長龍。過咗大概15分鐘左右,就開始唔對路,隔籬枱遲我哋5分鐘左右入,點知佢哋仲快過我哋上(我哋連嘢飲都冇,張枱係吉😅😅)。嗰陣時已經有少少怨氣,因為真係好肚餓。第一次叫佢去吹下廚房,(嗰個人就係幫我哋落order嗰個)過咗10分鐘左右,叫咗第二次(因為見到遲過我哋起碼十分鐘嗰一堆人都上咗飯😭)仲有真係趕時間,起碼等咗半個鐘。我見到佢喺廚房門口冇講嘢!!正常廚房係好嘈,要大聲講,個口罩會郁(我個人判斷)過咗半個鐘~第二次叫嗰陣係另一個哥哥,佢話整緊喎ok!我就唔理解點解半個鐘都冇嘢飲😅😅難以理解,個時已經想走,真係冇時間食飯啦!點知佢冇啦啦上咗杯熱咖啡?我哋真係o曬嘴,全部人都係叫凍飲🤣🤣都幾求其下。真係忍無可忍直接走人,走之前聽到個門口阿姐話「吓?佢哋冇俾錢就走人?」我真係好嬲😅你哋俾飯我,咁我咪俾錢你囉😅真係唔會有第二次幫襯‼️‼️‼️