2022-01-17
我上星期某日早上本來想試吓新嘢,點知比個樓面經理搞到好唔開心,我本來行入去飲茶,點知比個黑色衫男經理攔截住問我有冇訂枱我話冇,咁佢就話咁呀你唔好坐咁近人呀!跟住(心諗)本來話唔好坐人咁近都冇乜問題嘅!疫情關係都正常嘅,但係個男經理將我帶到去最近酒樓門口最近住電梯口最邊邊嗰張枱仲要比白膠板格住坐到最右手邊,酒樓入邊其實都唔係爆滿嗰隻嘅!本來我以為個個都係咁咁冇乜所謂啦咁我坐低飲茶啦!點知後來有兩個阿姨係我之後行緊入去,完全冇人攔住佢哋可以正常咁行入去行到去最多人嗰邊嘅枱坐低飲茶!點解淨係攔截我呢仲要將我安排到去間酒樓最邊邊嗰張枱呢?我即時呢好唔開心啦打電話同朋友傾!朋友問我嗰個經理係唔係當左你係賓妹啊?你知啦而家賓妹群組啊個經理實係當咗你啊賓妹啦咁樣嚟對你,咁我當時真係好唔開心即時起身走人,走出搭lift囉叫咗茶都唔飲囉!咁嘅酒樓仲有人話佢哋服態度親切,完全係呃人㗎囉,呢次都係我有史以來第一次寫嘢因為真係好唔開心😫從來都未試過飲茶受到咁嘅待遇真係嬲到爆囉😡
點解淨係攔截我呢仲要將我安排到去間酒樓最邊邊嗰張枱呢?
咁我當時真係好唔開心即時起身走人,
從來都未試過飲茶受到咁嘅待遇真係嬲到爆囉😡