今次同朋友嚟到柴灣撐枱腳之前一直想帶屋企人嚟呢度食海南雞飯,不過就唔啱時間,今次就嚟呢間小店食下啦位於柴灣新翠商場嘅地下入到去已經見到有三隻海南雞對住我😂😂部分menu如下:由於我同朋友都唔係海南雞fans,我哋叫左:1️⃣特色秘製炸魚餅魚餅少少辣辣地,唔加個醬都好味😆2️⃣椰香南洋包呢句有啲似多士,咁啱又有啲蜜糖同butter喺上面更加似😛南洋包咬落幾脆,硬硬地,有啲似甜品,我就幾鍾意,甜甜地的,不過個牛油實在太大嚿,我會整走佢先食囉3️⃣檳城蝦麵呢個面嘅餸十分之多,有腩肉、蝦、豆卜、雞蛋等,面底有啲似平時食開嘅油面。美中不足嘅就係個湯底有啲淡,好似冇乜味咁,朋友就麻麻哋個湯底,我不嬲食開都幾清淡,所以又覺得OK4️⃣馬來咖喱雞撈麵呢個好食呀🤪本身已經有豐富嘅咖喱汁、咖喱雞同埋薯仔,上嘅時候個匙羹就係一啖XO醬(?)你可以加埋落去撈勻佢。呢個有味好多,同埋側面嗰啲花生脆脆都可以撈勻成個面,面底同檳城蝦面個面一樣,呢個就味道濃郁啲咁解😇叫咗一杯熱檸茶同埋香茅薄荷特飲香茅味道好香同清新,會附上一支香茅喺杯嘢飲度😂😂食完咖喱呢啲濃味嘅嘢飲呢杯嘢飲就啱啱好啦
今次同朋友嚟到柴灣撐枱腳

位於柴灣新翠商場嘅地下

入到去已經見到有三隻海南雞對住我😂😂

部分menu如下:

由於我同朋友都唔係海南雞fans,我哋叫左:

1️⃣特色秘製炸魚餅

魚餅少少辣辣地,唔加個醬都好味😆

2️⃣椰香南洋包

3️⃣檳城蝦麵