2021-03-10 909 views
原本覺得呢間小店嘅車仔麵都幾好食,每次經開一定會幫襯。誰知今日,淥麵個大嬸吾知係思覺失調定燥狂症發作,態度差到爆炸。事情是這樣的⋯⋯我排着隊買外賣,當輪到我時,我說:「粗麵攞走唔該!」個大嬸竟然冇應我,只是企在中間嗰個女人(應該係事頭婆)答我:「收到」,由於我當時要趕住走,驚佢冇幫我整,於是我再一次有禮貌地問佢:「唔該有冇幫我淥個粗麵外賣」,個大嬸即時黑面回答:「咪幫你淥左囉」,企在中間嗰個女人即時㩒住個大嬸(意思叫佢唔好勞氣)即刻答:「我咪同你講咗『收到囉』!」佢足足講左3次「咪同你講咗收到囉」,頂,自問自己係消費者,竟然要受呢啲氣,如果是自己沒禮貌就真係抵死啫,我仲要好有禮貌,吾該前吾該後,重點是:我都係問多佢一次啫,洗吾洗發晒脾氣??去呢間鬼店真係一肚氣,吾知有冇人同樣遭遇這個問題?間店D野再好食我以後一定不會再幫襯!

TakeAway