2024-04-29
今日去左間好耐都冇食過嘅餐廳屯門華都椰林閣,亦係以後唔會再去的。到餐廳門口,如常按票等叫入座,等左幾分鐘都冇叫我入去,我見餐廳内有好多吉枱,於是我直接問個收銀員,是否直接坐下就得,佢話(係呀!),咁我就坐下叫個茶餐啦!今次點左豬扒包加凍檸茶。等左一陣食物奉上,唔知係個侍應打牌輸左錢,定係剛剛比上司鬧完,佢係用掉嘅手法將個包放在枱上,當然個包就解體左啦!😡我來比錢食嘢,雖然唔係高級餐廳,但不至於要受氣囉。講返食物質素,由於個包散晒,我要將D配料還完在包內,見到D生菜唔新鮮,有一半部爛了,豬扒好乾,勝左有兩片蕃茄夾住,食落去都冇咁鞋口,個包都烘脆,凍檸茶茶味比淡。遇着咁嘅員工,要接受咁嘅務服,就算食物再好食,都不會再光顧。希望只係個别員工嘅問題,如果個個都係咁嘅工作態度,香港飲食業就好快玩完。