2024-05-16 1050 views
佛誕當日我們一家三人去食lunch,order 咗極上壽司12件、魚生飯、雞串燒、海膽卷,除咗海膽卷,其他15分鐘已經到,我們20分鐘已經食完以上食物,海膽卷仍然未到,我哋追問侍應,她話整緊,我們再等10分鐘,他話師傅準備整,當時真係無明火起,而且她企在counter遠處告訴我們,一點禮貌都冇,之後經理過嚟只是解釋只有兩位師傅,而且之前有壽司order,所以做唔切。其實當日全餐廳只有10幾位客人,這個都算是解釋嗎?之後再問我哋係咪要取消order,我哋話當然係啦,走啦。他們完全沒有歉意,咁樣嘅服務態度真係累死香港。食肆再唔好話港人北上作藉口,要好好地檢討吓自己嘅服務態度。