2024-10-02
人生第一次寫食評,因為成個用餐體驗非常差!夜晚6點半左右walk in 入去問有冇位,話有位但只可以食一小時到7點半,我哋覺得OK就入左去。坐低即刻order,我哋兩個人叫左一份醬油蟹,一份五花肉,因為唔食牛肉,所以就無打算再叫其他肉,本身想另外再叫一個湯,但個短髮識講廣東話嘅店員竟然話叫一份肉唔可以開爐燒肉,廚房會燒埋出黎,一份五花肉都成$200蚊,居然有如此不合理條件,礙於不想餐飯掃興,我哋再點左份魷魚,其實都係格硬點到燒肉時,個韓國姐姐本身都正正常常咁幫我哋燒,其實我哋Prefer自己燒,個啊姐燒完竟然用支鉗敲我隻食飯碟,示意我哋可以食得,呢個動作真係好冇禮物同勁差跟住上醬油蟹時,因為之前食過有跟飯同紫菜用黎撈蟹膏,今次就冇上飯同紫菜,隔左大概10分鐘先有另一個店員拎過黎同幫手撈飯,之前食過一次係好食的,呢次個店員撈飯時落左好多醬油,搞到個飯勁濕又鹹餐飯食到7點10分,有兩個店員就黎收我哋張檯啲碟,清到一乾二淨,意思已經好明顯,我哋都不想多留一刻就起身走人,兩個人埋單$979,價錢不便宜,但是服務態度卻非常糟糕,整個用餐體驗非常差,咁唔憂做,以後唔會再幫襯