2014-04-03 5209 views
係Openrice見到係熱店,又岩岩係公司附近,就去試下。其實佢上面係舊樓,所以上到去都覺得好舊區FEEL,但佢呢度就好醒目,因為突然有間好西式風情嘅店。Lunch,我地叫左海鮮墨汁意粉及豬排紅米飯可選沙律或湯,是日南瓜湯,本人不太喜歡南瓜,故選雜果沙律,基本上都是罐頭,但加了一些新鮮的蘋果,不錯。海鮮墨汁意粉,一上桌就滿滿是蒜香,令人垂涎!但對不愛吃蒜的人士,就是苦難,因滿滿都是蒜。我很喜歡,海鮮有蝦、帶子、青口各2粒,很多蜆。唯一失望的就是沒有魷魚,但還是很喜歡這個菜。豬排紅米飯:個汁不錯,不鹹不淡,加上紅米飯整個就是健康的樣子(還可選意粉或長通粉),豬排香、嫩、入味,食到豬獨有嘅肉香。叫了玫瑰咖啡,要加$5,其餘味道上不錯,但第一口吃到很多乾花瓣,必需攪到乾瓣沉底才喝就會好點。總體來說,食品很好,服務態度一流。雖然得3個人,2個樓面,但完全無令人覺得佢招呼得唔好,就算佢地自己食緊飯都隨時留意客人有咩需要。
係Openrice見到係熱店,又岩岩係公司附近,就去試下。

Lunch,我地叫左海鮮墨汁意粉及豬排紅米飯

2014-04-01
$70 (Lunch)