2020-09-09 575 views
特色小店,從來都是我杯茶。有同事買過佢哋的鬆餅回Office 叮,依然好味,難得行過,特來一試。在Open Rice見話要等好耐,可能平日,剩返一張枱,不用等,正!店舖雖然細,但門口已有日系特色擺設,顯出心思,並創造出既舒適亦寫意的環境。餐單選擇不多,我揀了花華Scone套餐,餐飲要了熱Flat White。Scone 是英式,配有軟芝士及自家製果醬。Scone 咬落鬆軟,很香牛油味,就咁食也好好味!😋😋😋 塗上軟芝士,表面變得幼滑,另一種口感。換上果醬,又是另一種味道。Jam 是由熱情果及芒果製成,不太甜,很香熱情果味。😘😘😘Flat White 雖然細細杯,有香濃咖啡味,奶亦打得滑溜,水凖之作。👍🏻👍🏻👍🏻點解題目叫「慢珠花華」,因是慢功出細貨,如果幫襯,一定要有耐性享受慢活。而珠是反晒其出品質素,沙漠中的珍珠。花華 - 絕對值得推薦。

花華 - 絕對值得推薦。
2020-09-08
$68 (Tea)
  • 花華Scone
  • Flat  White  (Hot)