2019-05-20
今天公司返半日,約同事去吃午市放題,午市放題有個好大嘅好處就係可以食得耐,成三個鐘…慢慢食又可以傾到解,傾到攰又再可以繼續吃下野,所以非常喜歡午市嘅放題。因為方便大家,就選了係公司附近的這間OPC嘅大滿喜,這間放題整層就它一家,環境不錯,去廁所就比較方便,不像有些商場去廁所都要排長龍!我更加喜歡嘅係佢嘅wasabi係包裝嘅,比起其他成樽放係位檯嘅要衛生得多。一坐低左,忍唔住先行去拎d冷盤同飲品,冷盤和甜品、飲品、還有人參雞湯都是自助的,很方便,但我記得之前呢個人參雞湯係要畫單先有㗎,呢次係任你自己去攞,雖然唔知當中嘅料係咪有幾真,但好甘甜,尤其當你食完一些肥膩的食物再飲下呢個人參雞湯絕對達到清洗味蕾及過濾作用!特別一提就是壽司和手卷比較迷你版,個刺身拼盤永遠都有一種騰雲駕霧嘅感覺,迷離得黎又添加幾分嘅“仙味”鹽燒多春魚,賣相雖然唔多好,但係好香口鰻魚同鹽燒海蝦真係放題必點嘅野,非常喜歡鰻魚個種油香又甜甜d,入口即化嘅感覺,海蝦就咸甜肉質又彈牙。總得來說食物種類繁多,飲食時間充足!是蠻舒服的體驗
一坐低左,忍唔住先行去拎d冷盤同飲品,
冷盤和甜品、飲品、還有人參雞湯都是自助的,
特別一提就是壽司和手卷比較迷你版,
鹽燒多春魚,賣相雖然唔多好,但係好香口
總得來說食物種類繁多,飲食時間充足!是蠻舒服的體驗