2021-09-07 27 views
晚上嘅上環少了一份繁忙,換來恬靜慢活感覺😌😌喺靜靜嘅街角,綠色招牌寫住𝙁𝙧𝙞𝙙𝙖𝙮好搶眼‼️主打西餐仲有拉花咖啡☕️▫️𝙀𝙣𝙜𝙡𝙞𝙨𝙝 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙠𝙛𝙖𝙨𝙩 $𝟏𝟏𝟖 想不到簡單嘅英式早餐除賣相唔錯外,又豐富,味道同樣唔錯,滑蛋炒得嫩滑、有豬肉腸、煙肉、茄汁豆、薯角、蘑菇、蕃茄,沙律菜,要𝘩𝘪𝘨𝘩𝘭𝘪𝘨𝘩𝘵嘅係佢哋嘅蒜蓉包🥖濃郁嘅蒜蓉加牛油烤得好香脆惹味🤤▫️黑椒雞翼槌 $𝟖𝟖在𝘮𝘦𝘯𝘶上係檸檬雞翼槌,換成黑椒帶點微辣幾惹味,肉質軟滑真正係外脆內軟👍🏻▫️𝟑𝐃拉花𝙈𝙤𝙘𝙝𝙖 $𝟕𝟎‼️必點拉花咖啡,相信好多朋友仔為此而來打個咭🤳🏻 喺店內播放著咖啡師嘅短片,略介紹做心思𝟑𝐃拉花過程,我選取咗貓圖案,然後咖啡師按你選擇再設計屬於你嘅拉花公仔🐱係咪好可愛呢💕 掛住講公仔,呢杯𝘔𝘰𝘤𝘩𝘢都係我心水,咖啡同朱古力濃郁度同香滑都好𝘣𝘢𝘭𝘢𝘯𝘤𝘦👍🏻▫️特色咖啡 (𝐂𝐨𝐥𝐝)$𝟕𝟎另一要試試嘅係佢哋特色咖啡,定期嘅轉換,經店員、咖啡師介紹下,揀咗帶酒香嘅咖啡,入口亦順滑👅由擺設看得出佢哋花嘅心思,品嘗嘅第一步就👃🏼聞一下,呈上嘅其中一杯子載住磨好嘅咖啡,讓你好好先細味咖啡👃🏼再從瓶中倒出咖啡喺另一杯子☕️邊嗒真咖啡
晚上嘅上環少了一份繁忙,換來恬靜慢活感覺😌😌
▫️𝙀𝙣𝙜𝙡𝙞𝙨𝙝 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙠𝙛𝙖𝙨𝙩 $𝟏𝟏𝟖
▫️黑椒雞翼槌 $𝟖𝟖